🏠 Welkom 🎶 Liederen 📁 Blogs 👤 Contact 🌎 Links

Rolling Stones – God gave me everything I want

Mick Jagger wil in dit lied iets anders dan de seks, drugs en rock en roll waarmee hij geassocieerd word. Hij blijft kicken op sensatie. Maar nu wil Hij high worden van de verwondering.

Hemelsblauwe luchten, stralende ogen, de schreeuw om leven van een pasgeboren baby, de verliefde zucht van een geliefde. Achter deze verwondering zoekt hij de wonderwerker zelf. Hij zingt over God die hem alles geeft.

De warme gloed van de avondzon, de roes van de overwinning, het bulderen van een storm, de frisse ochtenddauw, het gezicht van een vader (of bedoelt hij God de Vader ?), in een symfonie, in de liefde die je mij toont (Die God toont ?).

Mooi is dat hij zingt dat hij alles wat hij krijgt wil doorgeven.

De clip is ook interessant omdat die voor een kortsluiting zorgt. Hij zingt dit lied terwijl hij en Lenny Kravitz zich te buiten gaan in een supermarkt.

Hij(en wij) zingen over het genieten van natuur, mens en God(het spirituele) en toch consumeren we erop los alsof het materiele ons alles is. De zin God gave me everything I want klinkt dan als een zeurderige,begerige en hongerige materialist die God voor zijn karretje spant. (Ik wil……..)

Nadenken:
Herken jij het gevoel van Mick Jagger dat er meer moet zijn tussen hemel en aarde.
Zoek jij het ook in de richting van God zoals Mick Jagger dat doet ?

Liedtekst: God gave me everything I want

You Can See It In A Clear Blue Sky
You Can See It In A Woman’s Eyes
You Can Hear It In Your Babies Cries
You Can Hear It In Your Lover’s Sighs

God Gave Me Everything I Want
Come On
I’ll Give It All To You

I Saw It In The Midnight Sun
And I Felt It In The Race I Won
And I Hear It In The Windy Storm
And I Feel It In The Icy Dawn
And I Smell It The Wine I Taste
And I See It In My Father’s Face
And I Hear It In A Symphony
And I Feel It In The Love You Show For Me

God Gave Me Everything I Want
I Can’t Stop Can’t Stop
I’m Still Looking Now

I’ll Give It All To You

Crazy You Said
It’s All In Your Head

Intentie achter het lied

Iedereen vraagt zich nu misschien ook af. Hoe zit het met de intentie achter het lied. De intentie lijkt oprecht concludeer ik n.a.v. het volgende interview.

Interview door Juan Villoro mexicaans schrijver en journalist (bron)

The song “God gave me everything” seems to be the reverse of the eternal youth, “You can’t always get what you want”. You mentioned that you wrote the lyrics in ten minutes when the music was already done.

Yes, Lenny Kravitz was waiting for me with the lyrics.

Some people think that on those 10 minutes the flow of conscience took you to an exceptional moment of sincerity and that you looked with God’s greatness. However, the song has a wounded tone, like a shout to continue fighting.

Yes it is.

[The reporter waste his time waiting for apostasies: “I’m not God and headers of the same style, Jagger keeps silence of an icon]